Please enable JS

כמה עולה יהלום? ואיך מחירו נקבע

רוצים לקבל הערכת שווי ליהלומים? חייגו: 055-276-3131

ידע ונסיון בתמחור יהלומים = יהלומים איכותיים יותר בפחות כסף

יהלומים עגולים

רוצים לדעת כמה שווה היהלום שלכם?
הגיעו אלינו וקבלו הערכת שווי במקום

055-276-3131

מחירו של יהלום נקבע ע"פ ארבעת ה-C: צבע, משקל, נקיון, ואיכות החיתוך

המאמר הבא הינו המאמר השני בסדרת המאמרים שלנו בנושא יהלומים. כפי שודאי כבר קראתם, אצלנו בלהקראט, קונים יהלומים במזומן. כשמדובר בתכשיטי יהלומים כמו לדוגמא טבעות אירוסין, הרי צריכים לרכוש את היהלומים המתאימים לתקציב הלקוח, אך אין נוסחה אחת שמתאימה לכל הלקוחות, או לכל התכשיטים, לפעמים יהלום גדול יותר אך פחות נקי יתאים ולפעמים יהלום ששוקל פחות אך עם דירוג צבע גבוה יותר יתאים לתכשיט ספיציפי.

חשוב לנו לציין כי לא כל תכשיטן או בעל חנות תכשיטים הינו מומחה ליהלומים, וברוב המקרים ההפך הוא הנכון, וזה לעיתים גם מלווה בידע מאוד בסיסי בצורפות ושיבוץ יהלומים. זה לא אומר בהכרח כי תכשיטן שאינו מומחה קונה תמיד במחיר גבוה, אך תכשיטן שיודע להעריך יהלומים נכונה, ולאמוד את איכות ייצור התכשיטים ואת איכות השיבוצים, תמיד יקנה במחיר נמוך יותר.

אצלנו, בלהקראט, תקבלו שירות ממתעד יהלומים מוסמך, ומצורף ומשבץ יהלומים מנוסה. הערך המוסף מתבטא גם במחירים וגם ביהלומים באיכות, גודל ונקיון טובים יותר. אנו עושים כל מאמץ לשרת כל לקוח ולקוח על הצד הטוב ביותר. אנו ממליצים, שתקראו את המאמר הראשון בסדרה בנושא היהלומים שמסביר מה זה יהלום ואיך הוא נוצר ורק אחר כך תקראו את המאמר הבא על מחירים של יהלומים וכמה הם עולים.


כמה עולה יהלום, ואיך קובעים את המחיר שלו

כפי שידוע לכל, יהלומים אינם זולים, ונשאלת השאלה, איך תכשיטנים ויהלומנים קובעים את מחירם של יהלומים. התשובה לכך ניתנה רק במאה האחרונה, והיא נקבעה על ידי ה-GIA (ארגון הגמולוגים של אמריקה). ארגון זה הינו המדד האמין ביותר למחירם של יהלומים, כאשר תמחור של יהלומים ומחירוני יהלומים נקבעים על פי הסטנדרטים וההחמרות בבדיקה של ה-GIA. יהלומים נבדקים על פי 4 מדדים, והם נקראים ארבעת ה-C מאחר וכולם מתחילים באות C. להלן ארבעת המדדים הבאים ולאחר מכן הסבר על כל אחד מהם:

הפרמטרים שקובעים מחירי יהלומים - ארבעת ה- C's

CARAT – משקל

מה זה קראט: יהלומים נמדדים על ידי היחידה קראט, כאשר יש להבדיל בין האות K (קראט בזהב) שמציינת את טוהר הזהב. קראט אחד ביהלומים הוא חמישית גרם, כלומר, יהלום במשקל חמש קראט ישקול גרם אחד. היהלומים הנפוצים בדרך כלל בטבעות אירוסין יהיו פחות מאחד קראט, ולכן חילקו את הקראט למאה יחידות שכל יחידה נקראת נקודה. יהלום במשקל חצי קראט יהיה יהלום במשקל חמישים נקודות. או לחילופין, יהלומים במשקל 0.75 קראט, ייקרא יהלום במשקל 75 נקודות וכן הלאה. מה משקל היהלומים הממוצע הנהוג בטבעות אירוסין: טבעות האירוסין שנמכרות בארץ משובצות ביהלומים ששוקלים חצי קראט בממוצע, כאשר במקרה של תקציב מוגבל ביותר המינימום האפשרי כאבן ראשית יהיה אבן יחידה וקטנה יחסית במשקל עשר נקודות (0.10 קראט). אלו מכם שמעוניינים להשקיע יותר יוכלו לקנות טבעת אירוסין במשקל של קראט או קראט וחצי ומעלה.

COLOR – צבע

מה זה צבע ביהלומים ואיך בודקים או מודדים אותו: הצבע המבוקש והנפוץ ביותר בתעשיית התכשיטים הוא לבן, ככל שהיהלום לבן יותר, כך הוא יקר יותר, כלל שצבעו צהבהב יותר כך מחירו נמוך יותר. יהלומים חומים בדרך כלל לא יתאימו לתעשיית התכשיטים ויישלחו לתעשיות השונות לייצור כלים שנים. יהלומים צבעוניים מיוחדים נקראים יהלומי FANCY COLOR, והינם נדירים ויקרים יותר בהשוואה ליהלומים לבנים. דירוג הצבעים של ה-GIA מתחיל מהאות D (לבן ביותר) וכל הלאה ככל שעולים באותיות, כך ליהלום יהיה גוון צהוב יותר. חשוב לציין שיהלומים עם צבע "גבוה" כלומר D / E / F מאוד יקרים, ובדרך כלל מומלץ להתפשר על צבע נמוך יותר, ולקבל יהלום גדול יותר, ועם נקיון (CLARITY – הסבר בהמשך) גבוה יותר, כלומר מנצנץ ומחזיר יותר אור לפני השטח. בדרך כלל יהלומנים מנוסים ידעו לקלוע לצבע המדוייק של יהלומים, נדרש נסיון של שנים כדי לאמוד את הגוון הנכון, מאחר וההבדלים בין הצבעים השונים מאוד קטנים.

איזה צבע יהלום לבחור לטבעת אירוסין: במדינות המערביות כמו ישראל, אמריקה או מדינות באירופה, יהלומים לבנים נפוצים ומבוקשים יותר, בניגוד לסין או מדינות נוספות במזרח שבהן יהלומים צהובים נפוצים ומבוקשים יותר. בארץ נהוג לבחור ביהלומים בצבעים שבין I-J שיש להם גוון צהבהב עדין שמתאים יותר לזהב צהוב, ועד לצבעים F-G-H שבעלי גוון צבע לבן יותר אך עדיין לא יקרים כמו D-E. הכל עניין של טעם והעדפה אישית, הרי שצבע גבוה ולבן יותר יבוא על חשבון משקל וגודל או נקיון היהלום במקרה של תקציב מוגדר מראש. אנו נדאג להראות לכם הלקוחות את ההבדלים באופן מוחשי, כדי שתוכלו לבחור טעמכם האישי, תוך מתן גמישות מלאה בבחירת היהלום המרכזי. כמובן שנייעץ לכם כיצד להשקיע את כספכם בדרך הנבונה ביותר, בהתאם לתקציבכם. אנו מבטיחים לכם לקוחותינו קשת רחבה של אפשרויות מבחינת גודל היהלום, מחירים, וסוגי הנקיון והצבע השונים.

יהלומים

CLARITY – נקיון

מה הם יהלומים ולמה הם לא נקיים או מושלמים: היהלומים בתעשיית התכשיטים אמנם שקופים, נוצצים, ויוקרתיים, אך עלינו לזכור שאחרי הכל מדובר באבנים לכל דבר. אמנם אלו אבנים שמורכבים רק מיסוד אחד (פחמן) והם נוצרו במשך מליוני שנים תחת חום ולחץ גבוהים מאוד, אך עדיין אין זה אומר שהם מושלמים מבחינה פנימית גם אם זה נראה ככה לעין.

כמו רוב האבנים שמוכרות לנו, כך גם היהלומים מכילים סדקים, גושים של סלעים ומינרלים אחרים בצבעים שונים וטקסטורות שונות. כל אלו, נקראים בעולם היהלומים "תכלילים" כלומר, אי שלמויות בתוך היהלומים, שבעצם חוסמים או מפריעים למעבר האור בתוך היהלום וכך מורידים את ערכם. הדירוג בנקיון יהלומים מתחיל מהנקי ביותר אל הנקי פחות. הדירוג של הנקיון נעשה תחת הגדלה של X10 פי 10 ע"י מיקרוסקופ או לופה (זכוכית מגדלת קטנה וניידת)

FLAWLESS / INTERNALLY FLAWLESS – ללא תכלילים כלל / תכלילים שכמעט בלתי נראים על פני היהלום ולא בתוכו
VVS1-VVS2 – תכלילים מאוד מזעריים.
VS1-VS2 – פגמים קטנים מאוד.
SI1-SI2-SI3 – פגמים שקל לזהות תחת הגדלה של פי 10.
I1 – פגמים שקל לזהות תחת הגדלה או בעין בלתי מזויינת.
I2-I3 – פגמים שקל לזהות בעין בלתי מזויינת – (לא מומלץ)

איזה נקיון יהלום כדאי לבחור לטבעת אירוסין: מומלץ לבחור ב-SI1 או SI2 בתור דרגת הנקיון, אם התקציב מאפשר לכם וברצונכם לרכוש יהלום איכותי ונקי יותר תוכלו לבחור ב-VS2 או VS1 אך אלו יקרים יותר באופן משמעותי. אם אתם מעדיפים גודל על פני איכות ונקיון, תוכלו לבחור ב-I1 מה שמוזיל את העלות אל מול משקל ומאפשר יהלום אמנם פחות איכותי ומנצנץ אך גדול יותר. אם אתם שואלים את עצמכם כמה כסף עולה יהלום, אין נוסחה לכך, הרי שכל יהלום שונה מהאחר, ונבדק ומתומחר בהתאם למאפיינים שלו. כאתם רוצים לדעת איך לבחור יהלום לטבעת אירוסין, מומלץ שתיגשו לחנות יצרן שהמוכר בה הינו יהלומן או איש מקצוע בעל ידע בצורפות או שיבוץ יהלומן, בכל מקרה אחר, אתם תשלמו ביותר ותקבלו פחות.

CUT – עבודה סימטריה ופוליש

מה זה ה"חיתוך" או ה"עבודה" ביהלום: כפי שאתם יודעים יהלומים מגיעים בצורת גלם ועוברים שלבי חיתוך (ניסור), ליטוש ופוליש עד לתוצאה הסופית. כל אלו נלקחים בחשבון בעת תמחור יהלומים, הרי שככל שהיהלום לוטש "לפי הספר" כך הוא יחזיר יותר אור וינצנץ יותר. הדירוגים ב"עבודה" הם:

EXCELLENT – מצויין – כמעט כל האור חוזר לפני היהלום
VERY GOOD – טוב מאוד – רוב האור חוזר לפני היהלום
GOOD – טוב – חלק מהאור חוזר לפני היהלום
POOR – נמוך – רוב האור אינו מוחזר לפני היהלום

איזה דירוג עבודה לבחור ביהלום לטבעת אירוסין: בדרך כלל מומלץ לבחור בטוב מאוד VERY GOOD או EXCELLENT מאחר והוא מחזיר את מרבית האור לפני היהלום, והוא אינו יקר כמו הדירוג מצויין. הדירוגים GOOD או POOR אינם מומלצים מאחר וביהלומים אלו לא נקבל החזר אור ונצנוץ מרביים. יש לציין כי אם ישנה העדפה ליהלום כמה שיותר גדול על חשבון ה"חיים" (החזרי אור ונצנוץ) של היהלום, יש לבחור באופציה GOOD ולא ב- POOR שהרי בדירוג טוב לפחות נקבל החזרי אור חלקיים. יש לציין שדירוג ה"עבודה" מושפע גם מהסימטרייה של הליטוש, וגם מהפוליש, כלומר איכות הליטוש על פני המשטחים החיצוניים של היהלום.


לסיכום – איך תוכלו לדעת כמה עולים יהלומים

יהלומים הינם עולם נסתר ומרתק בפני עצמו, שמצריך נסיון של עשרות שנים לצורך תמחור נכון וזיהוי ליקויים או תכלילים שונים. אם אתם לפני רכישת טבעת יהלום מומלץ שתגשו ליהלומן או לצורף בעל נסיון בקניית יהלומים ושיבוצם ולא בהכרח לחנות תכשיטי יהלומים בבורסה שקונה סחורה מוכנה מסוחרי תכשיטים שונים וממפעלים בישראל או בחו"ל.

יהלומן בדרך כלל יוכל להציע יהלומים איכותיים יותר במחירים נמוכים יותר, כי הוא יודע לקנות ולאמוד את הערך האמיתי של כל יהלום.

מי קונה יהלומים במזומן

חברת להקראט מזמינה אתכם להגיע אלינו לפגישת יעוץ עם יהלומן מומחה לקבלת הצעת מחיר הוגנת למכירת יהלומים במזומן או מכירת טבעות אירוסין, תליוני יהלומים או צמידים. המאמרים באתר שלנו הם חלק בלתי נפרד מהדרך שבה אנו עושים עסקים. אנו דוגלים שקיפות מלאה, יושרה והגינות, ומקצויות חסרת פשרות בכל מה שנוגע ללקוחות שמחפשים מי קונה יהלומים במזומן.

חשוב לנו שכל לקוחותינו יבינו מעט על תהליך התמחור, המכירה או הקנייה, וילמדו על הדרך על סוגי היהלומים וההבדלים השונים ביניהם. נשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

איזה זהב יש לי? איך אני יכול לזהות את החותמת, והאם זה זהב אמיתי או מזוייף?

חותמות זהב ואיך ניתן לזהות את הסימונים השונים לפי הקראט